Tuottoisa syysloma takana! Noin niinku käsitöitä ajatellen :). Viikon aikana valmistui edellisen postauksen tikkitakki,alla näkyvät pipo ja Tildakani sekä eräille pienille tytösille olkalaukut jotka jäivät kuvaamatta. Virkattu neuletakki on valmistunut viikkoja sitten ja lojunut kaapin kätköissä. Mietin koristelisinko sitä jotenkin mutta  tuollaiseksi taitaa jäädä.

Takki on virkattu Ruttunutun ohjeella aikalailla muokaten. Minulla on tosi paljon tiukempi käsiala kuin Ruttunutun tekijällä joten lisäsin ympärysmittaaan neljä silmukkaa ja hihan ympärykseen kaksi. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan jouduin virkkaamaan hupun- ja etureunoihin monta lisäriviä sekä napinlävet. Mutta on siinä upeat napit! En edes muista mistä nuo on joskus Tinttaran kätköihin kulkeutuneet.

Ekaluokkalaiselle neuloin Crystal-langasta ihanasti kimaltelevan pipon. Kimallus tulee langassa olevista paljeteista. Piposta tuli vain hiukkasen liian tiukka mutta neitosen oli ihan pakko saada se päähänsä kouluun tänään. Ostin eilen jo uuden kerän ja katsotaan kun tyttö kotiutuu että on ko pipo venähtänyt sopivaksi vai neulonko vähän isomman. 

Ja vielä vähän Tildaa pitkästäaikaa! Eli kummitytölle pieni pupunen synttärilahjaksi. Pupulla on päässään juhlahattu ja kaulassaan pellekauluri. Hatun tein kankaasta ja ompelin pienin pistoin tiukasti kiinni.