Tämä ohje vähän muunneltuna löytyy Kodin parhaat juhlat- kirjasta (WSOY)

Mokka-persikkakakku

POHJA:

5 munaa

1 1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

KOSTUTUS:

omenamehua

VÄLIIN:

iso tölkki säilykepersikoita

MOKKAKIISSELI:

1 dl sokeria2 rkl kaakaojauhetta

1/2 dl vahvaa kahvia

1 dl kuohukermaa

2 keltuaista

200g voita tau margariinia

KORISTEEKSI:

tomusokerikuorrutetta ja mantelirouhetta

1. nat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovaisesti.

2. Paista taikina tasapohjaisessa vuoassa 175 asteessa n.25-30 min.

3.Valmista kiisseli.Sekoita kattilassa ensin kaakaojauhe ja sokeri.

4.Lisää joukkoon kahvi, kerma ja keltuaiset ja nosta kattila liedelle.

5.Kuumenna seosta kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen, älä keitä.

6.Leikkaa valutetut persikat ohuiksi viipaleiksi

7.Leikkaa kakku kolmeen osaan.

8.Nosta pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta, laita persikanviipaleita päälle ja niiden päälle mokkakuorrutusta. Kokoa näin koko kakku. Ylimmän kerroksen päälle ja kakaun sivuille levitä loppu mokkakuorrute.

9.koristele reunat manteli- tai pähkinärouheella. Tee vähän tomusokerikuorrutetta ja pursota sillä raitoja kakun päälle. vedä veitsellä raitoja toiseen suuntaan.